Cercetatorii au dezvaluit in cazul factorilor de deces inecul se intalneste de trei ori mai des la barbati decat la femei.

The Center for Disease Control and Prevention (CDC) a lansat recent un raport care arata ca in ciuda accesului egal la apa si al modului de viata similar, este de trei ori mai probabil ca un barbat sa moara inecat decat o femeie.

Cu cat varsta scade mai mult, cu atata "prapastia lichida" dintre sexe creste mai mult: pentru barbatii cu varste intre 15 si 24 de ani, raportul se dubleaza, fiind de sase ori mai probabil sa moara inecati.

Majoritatea factorilor pentru acest raport ingrijorator se pot preveni. Barbatii sunt mai predispusi sa-si asume riscuri. In plus, este mai probabil ca un barbat in stare de ebrietate sa faca o baie si sa-si uite vesta de salvare sau sa-si supraestimeze talentul de inotator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.