Respectul de sine este o resursa saraca pentru barbatii care se intalnesc cu femei care au succes in cariera.

Conform unui studiu publicat de Asociatia Psihologilor Americani, barbatii care intra in relatii cu femei care au mai mult succes decat ei spera in secret ca acestea sa dea gres la un moment dat.

"Are sens ca un barbat sa fie amenintat de succesul prietenei sale. Dar aceste noi cercetari arata ca barbatii interpreteaza orice succes al partenerei ca un esec personal, desi acestia nu se afla in competitie", a aratat conducatoarea studiului Kate Ratliff.

Ratliff si colegii sai au supus mai multe cupluri la teste de inteligenta, apoi au comparat reactiile partenerilor cand li s-a spus ca prietenele/sotiile lor au obtinut cel mai bun sau cel mai prost punctaj. Psihologii au descoperit ca respectul de sine in acele cazuri unde femeia "ar fi obtinut" un scor mult mai bun a scazut puternic pentru barbati, ca si cum ei ar fi gresit cu ceva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.