Un autobuz este pe cale sa-ti calce animalul de companie si un turist strain. Poti sa salvezi doar pe unul dintre ei... Pe cine alegi?

40% din participantii la un studiu cu aceasta intrebare au ales sa salveze viata catelului lor, conform cercetatorilor de la Georgia Regents University. Numarul este mai mare pentru femei, 45%.

Articolul de cercetare prezentat in jurnalul Anthrozoos a gasit ca cei care au ales sa-si salveze animalul de companie s-au gandit si cum sa-si justifice moral alegerea. "Turistul si-ar da seama singur sa se dea la o parte" au spus 25% din respondenti. Mai mult de jumatate au recunoscut ca isi iubesc animalul si este un motiv destul de intemeiat.

Mai mult, 81% din proprietarii de animale de companie considera ca acestea fac parte din familiile lor. Pe de alta parte, daca ar avea de ales intre a salva o ruda si cainele lor... doar 2% au ales sa salveze viata animalului, scrie Huffington Post.

Citeste rezultatele studiului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.