Autorii acestui studiu, cercetatorii de la Karolinska Institute din Stockholm, spun ca aceleasi beneficii pot fi obtinute si din consumul de peste slab (cod, calcan), insa acesta trebuie consumat de patru ori pe saptamana. In schimb, o singura portie de peste gras consumata pe saptamana poate reduce riscul cu 52%, informeaza dailymail.co.uk
Diferenta consta in cantitatea mare de acizi grasi Omega 3 existenta in pestele gras.
Cercetatorii spun ca si o singura portie din orice tip de peste consumata saptamanal, timp de 10 ani, poate reduce riscul de artrita reumatoida cu 29%, comparativ cu un consum mai mic, scrie mediafax.
La studiu au participat 32.000 de femei, nascute intre anii 1914 - 1948. Ele au completat niste chestionare privind dieta alimentara, in 1987 si in 1997. In aceasta perioada, 205 dintre participantele la studiu au dezvoltat artrita reumatoida. Dupa ce s-au eliminat alti factori de risc - fumatul, alcoolul si varsta -, autorii au ajuns la concluzia ca persoanele care au consumat peste gras saptamanal au prezentat cu 52% mai putine riscuri de a dezvolta aceasta maladie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Baboon, roboții antrenați să îți automatizeze rapid și eficient afacerea
Sursa: start-up.ro
-
Programul Sezamo de Paște: până când putem face cumpărături și ce reduceri a...
Sursa: retail.ro
-
5 trucuri pentru a evita problemele digestive de Paște. Așa te poți bucura de...
Sursa: garbo.ro
-
Raiffeisen Bank are o ofertă la creditele ipotecare
Sursa: futurebanking.ro
-
Una dintre cele mai mari țări din America de Sud rupe legăturile diplomatice...
Sursa: wall-street.ro
-
Cum să îți păstrezi mintea calmă când toți cei din jurul tău sunt nervoși? Nu...
Sursa: kudika.ro