Consumul ridicat de cafea creste riscul de deces prematur cu 56%, afirma cercetatorii americani, al caror studiu a fost publicat de curand in Mayo Clinic Proceedings.

Persoanele care beau cel putin 28 de cesti de cafea pe saptamana prezinta un risc de deces prematur mai mare cu 56%, insa aceasta corelatie este valabila doar pentru persoanele in varsta de pana la 55 de ani.

Descoperirea a fost facuta pe baza unui studiu de lifestyle realizat in Statele Unite pe un esantion de 43.727 de persoane, cu varste cuprinse intre 20-87 ani, scrie mediafax.

Cercetatorii americani sunt de parere ca o cantitate prea mare de cafea are implicatii negative asupra metabolismului, eliminand unele dintre beneficiile cunoscute ale cafelei.

Persoanele care prezinta o "dependenta genetica de cafea" sunt predispuse cel mai mult la aceste efecte daunatoare, considera autorii studiului. Noul studiu vine in contradictie cu concluziile altor cercetari stiintifice, care au asociat consumul moderat de cafea cu longevitatea.

Aproximativ 2.500 de decese au fost inregistrate pe parcursul celor 16 ani cat a durat acest studiu. Putin sub o treime dintre decese au fost cauzate de maladii cardiace si arteriale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.