Persoanele care fac sex de cel putin patru ori pe saptamana castiga un salariu mai mare decat colegii lor mai putin activi din punct de vedere sexual, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Grecia.

Nick Drydakis, de la Institutul de studiu al muncii din Grecia, a ajuns la aceste concluzii dupa ce a analizat rezultatele unui sondaj efectuat in 7.500 de gospodarii din Grecia. Respondentii au oferit informatii legate de frecventa actelor sexuale, slujba, salariu si orele de munca efectuate saptamanal.

Este important de retinut ca studiul cercetatorului grec nu indica faptul ca o frecventa mai mare a actelor sexuale aduce o marire de salariu. In schimb, studiul a aratat ca cei doi factori - activitatea sexuala si salariile mari - sunt corelati.

Astfel, persoanele care fac sex frecvent tind sa fie mai fericite, sa aiba o incredere de sine mai mare, o capacitate de rationament mai mare si este mai putin probabil ca acestea sa fie deprimate.

Studii anterioare au aratat ca angajatii cu probleme de sanatate tind sa aiba salarii mai mici din cauza lipsei de productivitate si, in unele cazuri, din cauza discriminarii, scrie MEDIAFAX.

Potrivit noului studiu, o activitate sexuala mai mare ajuta oamenii sa fie mai fericiti si mai sanatosi. Iar oamenii fericiti si sanatosi tind sa fie mai productivi si sa realizeze astfel castiguri mai mari.

Pe de alta parte, mai exista un factor care ar putea explica legatura pozitiva dintre o activitate sexuala ridicata si salarii mai mari. Persoanele care au salarii mari sunt mult mai dorite ca parteneri, ceea ce inseamna ca au o activitate sexuala mai mare. Drydakis admite aceasta posibilitate in cercetarea sa, dar sustine ca nu exista niciun studiu care sa arate in mod direct aceasta asociere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.