Vasile Bogdan, 35 de ani, a avut o abordare "androgina" pentru furtul de bijuterii. 

Barbatul de 35 de ani se deghiza in femeie si le distragea atentia vanzatorilor, in timp ce complicii lui furau bijuterii. Astfel au comis zeci de jafuri in Londra si Birmingham in perioada octombrie 2012 - ianuarie 2013, prejudiciul fiind de aproximativ 300.000 de lire sterline, scrie BBC.

In cele din urma, barbatul a fost prins in Marea Britanie dupa ce a fost fugarit de proprietarul unui magazin de bijuterii pe 25 ianuarie 2013. Politia inca ii mai cauta complicii.

Judecatorii au decis ca Bogdan a venit in Marea Britanie cu scopul de a comite infractiuni si i-au dat o pedeapsa de 10 ani de inchisoare, verdictul fiind pronuntat pe 6 august.

Vasile Bogdan mai avea in cazier patru condamnari pentru furturi in Romania, intre 1993 si 2011.

"Banda aceasta de hoti a gasit o metoda de a fura care a mers si au repetat-o, ajungand sa fure bijuterii de aur in valoare de mii si mii de lire. Erau foarte organizati si isi planificau in detaliu fiecare lovitura. Stim ca Bogdan a venit in Marea Britanie pe 23 ianuarie 2012, via Ungaria. Investigatia continua", a declarat inspectorul Ralf Kirchel.

Citeste si: Jafuri incredibile: Cine a furat sutienul lui Peggy Bundy?

Inspectorul a adaugat: "Suntem mai ales recunoscatori proprietarului de magazin curajos care i-a fugarit pe hotii care i-au jefuit magazinul"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.