Ministrul Apararii spune ca este necesara achizitionarea de avioane F 16 deoarece aproape zilnic spatiul aerian al tarii este fortat de aparate de zbor "care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol", ultima interventie fiind in noaptea de luni spre marti.

"Sa stiti ca este foarte necesar sa achizitionam avioanele pentru ca aproape zilnic spatiul aerian al tarii este fortat, probabil n-ar trebui sa va spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol si in acel moment suntem nevoiti sa ridicam in aer avioanele de vanatoare cu procedurile de somare pentru ca acele avioane sa iasa din spatiul de survol al tarii", a declarat, miercuri, la Pitesti, ministrul Apararii, Mircea Dusa, citat de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, aceste lucruri de intampla "destul de des" si se folosesc, in momentul de fata, de MIG-urile din dotare.

"Ieri noapte (n.r. - in noaptea de luni spre marti) s-a intamplat ultima oara, sunt detalii care nu pot fi facute publice. Sunt tot felul de situatii cand noi, pe procedurile internationale si europene pe care le avem pe aceasta speta, actionam, dar nu va pot spune daca am actionat in forta", a declarat ministrul Mircea Dusa.