Oamenii de succes din istoria omenirii - politicieni, scriitori, actori, antreprenori - sunt persoane matinale, care prefera sa se trezeasca foarte devreme si sa isi inceapa ziua de lucru cu un anumit "ritual", alcatuit din activitatile lor preferate.

Benjamin Franklin, considerat primul "guru" din istorie in domeniul autocontrolului si al productivitatii muncii, a spus: "Mersul devreme la culcare si trezirea devreme il fac pe om sanatos, bogat si intelept". De atunci, trezirea la ore matinale a ramas pana in zilele noastre o calitate a oamenilor de succes.

De-a lungul anilor, s-au scris multe articole despre beneficiile trezirii devreme - persoanele matinale au o atitudine proactiva, obtin calificative mai bune la examene, dorm mai bine si se simt mai fericite, afirma cercetatorii. Un fapt care pare sa confirme aceasta teorie este acela ca multi dintre directorii celor mai puternice companii din lume obisnuiesc sa se trezeasca inainte de ora 06.00.

Desigur, trezirea la primele ore ale diminetii nu ar trebui sa fie echivalenta cu o scadere a numarului de ore dormite in fiecare noapte. Un somn adecvat reprezinta la randul sau un element important al succesului din viata profesionala. Un numar insuficient de ore de somn a fost asociat de oamenii de stiinta cu scaderea productivitatii si cu aparitia unor efecte neplacute, precum problemele de concentrare, scrie MEDIAFAX.

Jurnalistii de la site-ul huffingtonpost.com au alcatuit o lista cu obiceiurile matinale ale unor oameni de succes - contemporani sau nu - din istoria omenirii. Desi nu toti dintre ei se trezeau cu placere la ore matinale (Simone de Beauvoir chiar a spus ca ii «displace sa inceapa ziua astfel»), cu totii au recunoscut ca trezirea devreme ii ajuta sa isi inceapa ziua de munca intr-o nota pozitiva si productiva.

Barack Obama - Desi a spus el insusi ca este o "pasare de noapte", actualul presedinte american se trezeste foarte devreme pentru a face exercitii fizice inainte de a-si incepe activitatea la Casa Alba la ora 08.30 sau 09.00.

"Sanatatea reprezinta un lucru important pentru Obama", spune Robert Pagliarini de la CBS News. "Este atat de importanta incat sportul este primul lucru pe care il face in fiecare dimineata. El nu este genul de persoana care spera sa faca sport daca va avea timp in cursul zilei, ci se asigura ca are timp, facand din sport prima activitate din ziua lui de munca", a adaugat Robert Pagliarini.

Citeste si:
Astrologia ta personală: Descoperă căile cosmice către succes și...
Astrologia ta personală:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.