O femela de urs din specia panda urias a nascut doi pui, luni, la Gradina Zoologica din Atlanta, un oras din statul american Georgia, evenimentul marcand o premiera in ultimii 26 de ani in Statele Unite, unde ultimii gemeni de panda s-au nascut in 1987.

Puii, conceputi prin inseminare artificiala, se simt bine, dar raman sub supraveghere stricta, intrucat rata de mortalitate a puilor de panda este foarte ridicata in timpul primelor luni de viata.

In octombrie 2012, un pui de panda nascut la Gradina Zoologica din Washington a murit la doar sase zile dupa nastere din cauza unei maladii hepatice. Mama gemenilor nascuti luni, Lun Lun, in varsta de 15 ani, este descrisa de veterinari ca fiind "o mama fantastica", insa ea se confrunta, pe langa oboseala, cu stresul acestei nasteri multiple, un eveniment neobisnuit la ursii panda, spun specialistii din Atlanta.

"Daca va fi necesar, veterinarii o vor ajuta pe Lun Lun sa alapteze pe rand, intrucat mamicile panda se ocupa de obicei de un singur pui atunci cand nasc gemeni", au adaugat veterinarii americani, scrie MEDIAFAX.

In natura, un singur pui din cuplul de gemeni supravietuieste de obicei. Gradina Zoologica din Atlanta spune ca vizitatorii vor putea sa admire puii de panda in toamna acestui an, peste trei luni.

Tatal puilor de panda, Yang Yang, in varsta de 15 de ani, are cu Lun Lun alti doi pui - Xi Lan, in varsta de patru ani, si Po, in varsta de doi ani. Familia de ursi panda este una dintre principalele atractii de la Gradina Zoologica din Atlanta, care a publicat pe site-ul ei oficial un jurnal detaliat cu sarcina ursoaicei Lun Lun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.