Primarul din Vilnius intentioneaza sa instaleze un ecran urias pe cladirea primariei locale pentru a difuza in timp real datele furnizate de un "barometru al fericirii", care va monitoriza starea de dispozitie a locuitorilor din capitala Lituaniei.

Ecranul urias va prezenta nivelul de fericire al celor 520.000 de rezidenti ai orasului Vilnius, afisand un numar pe o scala de 1 la 10, care reflecta "scorul de fericire" expediat de fiecare locuitor din oras de pe telefonul mobil sau de pe computer.

Sistemul este deja functional si rezultatele sale sunt afisate pe televizoarele din holul central al prefecturii locale.

"Acest barometru reprezinta un instrument minunat pentru politicieni. Daca noi luam o decizie si constatam o scadere dramatica a scorului care reflecta dispozitia orasului, atunci vom sti ca am facut ceva ingrozitor de gresit", a declarat Arturas Zuokas, primarul orasului Vilnius.

In aceasta saptamana, scorul afisat de barometrul fericirii din Vilnius a fluctuat intre sase si sapte puncte, scrie MEDIAFAX.

Un sondaj care vizeaza nivelul global de fericire, realizat in 2011 de WIN Association, o retea de cabinete de sondaje de opinie, a evidentiat faptul ca Lituania, profund afectata de criza financiara din 2008-2009, este una dintre cele mai "nefericite" tari din totalul de 58 de state monitorizate. Doar Serbia, Palestina, Egipt si Romania au inregistrat scoruri mai mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.