Chinezii sunt obligati prin lege sa-si viziteze parintii in varsta, in caz contrar riscand sa fie dati in judecata chiar de catre cei care le-au dat viata, scrie rtv.net.

Cerinta ca cetatenii Chinei sa-si viziteze sau sa tina legatura cu parintii in varsta, sub amenintarea de a fi dati in judecata, a intrat in vigoare luni, in contextul in care aceasta tara se confrunta cu dificultati tot mai mari in a avea grija de populatia de varsta a treia.

Textul noii legi nu mentioneaza si numarul necesar de vizite sau natura potentialelor sanctiuni.

Unul dintre autorii proiectului, profesorul de drept Xiao Jinming de la Universitatea Shandong, sustine ca unul dintre principalele scopuri ale legii este de a atrage atentia asupra faptului ca persoanele in varsta au nevoie de sprijin afectiv.

Initiativa a venit in urma inmultirii situatiilor cand parinti in varsta au fost abandonati sau ignorati de copiii lor, iar azilurile sau centrele de batrani sunt putine la numar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.