In Japonia a fost declansata, la nivel guvernamental, actiunea de legalizare a unei proceduri de inginerie genetica prin care vor putea fi create organe destinate transplantului uman, care s-au dezvoltat in organisme-gazda animale.
Cercetarile efectuate in laborator asupra embrionilor hibrizi - obtinuti prin introducerea unor celule stem umane intr-un embrion animal, din care au fost eliminate majoritatea informatiilor genetice ce tin de acesta - au demonstrat ca exista posibilitatea ca implantarea acestui tip de embrion in uterul animalului sa aiba drept rezultat un organ uman, care se va dezvolta la parametrii perfect functionali o data cu maturizarea animalului-gazda, scrie realitatea.net.

Oamenii de stiinta spera sa obtina organe umane - rinichi, ficat sau chiar inima - ce vor putea fi transplantate fara nicio reactie adversa din partea receptorului .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.