Un oras pierdut, vechi de aproximativ 1.200 de ani, a fost descoperit de catre arheologi in Cambodgia, intr-un loc in care se stia doar de existenta catorva temple izolate.

Arheologul Damien Evans, de la Universitatea din Sydney, a decscoperit orasul cu ajutorul unei tehnologii de scanare cu laser, informeaza New York Daily News.

Orasul medieval Mahendraparvata are o vechime de aproximativ 1.200 de ani si a fost descoperit cu ajutorul Lidar, o tehnologie de scanare cu laser, in zona muntoasa Phnom Kulen din Cambodgia. Orasul gazduieste temple antice, canale si statui sculptate in piatra, scrie mediafax.

Tehnologia Lidar a fost folosita cu un elicopter si a detectat structurile din piatra in jungla. Damien Evans a declarat ca au fost indicii pentru descoperirea neobisnuita de acum cateva saptamani: "Vedem din imagini ca peisajul era complet lipsit de vegetatie".

Arheologul are o ipoteza despre disparitia orasului: "O teorie pe care o luam in considerare este ca impactul sever al despaduririi si dependenta de folosirea apei au dus la disparitia civilizatiei. Poate ca a devenit atat de dezvoltat incat nu a mai putut fi condus", spune Evans.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.