Majoritatea barbatilor recunosc ca sunt mai preocupati de parerea prietenilor in ceea ce priveste marimea penisurilor lor decat de ceea ce cred partenerele lor de viata despre acelasi subiect, potrivit unui studiu recent.

In timp ce majoritatea barbatilor au insistat pe ideea ca marimea nu conteaza in dormitor, multi dintre ei au recunoscut ca se simt nesiguri in comparatie cu alti prieteni.

Profesorul Annabel Chan Feng Yi, doctor in psihologie clinica la Universitatea Victoria, Canada, a realizat un studiu online despre cum isi vad barbatii propriul corp, cercetarea fiind efectuata pe un esantion de 738 de voluntari.

Ea a descoperit ca majoritatea barbatilor, cu varste cuprinse intre 18 si 76 de ani, se simt nesiguri in ceea ce priveste greutatea lor, constructia fizica, dar si marimea penisului lor. Si, in loc sa fie preocupati de ceea ce cred iubitele despre fizicul lor, multi dintre barbati au recunoscut ca este mai importanta parerea prietenilor lor.

Preocuparea barbatilor privind marimea penisului a avut de putine ori de a face cu satisfacerea partenerelor, spune Chan.

"Mereu a fost vorba de o comparatie intre barbati. Multi s-au simtit nesiguri in ceea ce priveste marimea penisului lor in medii in care alti barbati isi pot vedea corpul unul altuia, de exemplu, vestiarele din salile de gimnastica", a adaugat doctorul Annabel Chan Feng Yi.

Ea a spus ca cei care sufera de sindromul "vestiarului" sunt, de fapt, multumiti de marimea penisului lor atunci cand vine vorba de o comparatie cu alti prieteni. Dorinta de a concura cu alti barbati a condus la o obsesie privind constructia fizica, mai ales in randul homosexualilor care au participat la studiu, mai scriu cei de la Daily Mail.

Studiul a demonstrat ca presiunile sociale privind imaginea corpului nu le afecteaza doar pe femei, barbatii fiind si ei preocupati de acest lucru, insa ei nu au un cadru potrivit pentru a discuta intre ei sau pentru a cere sfaturi, a continuat doctorul.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

"De asemenea, studiul a evidentiat ca este urgent sa se integreze in studiile viitoare experientele celor care se confrunta cu obezitatea", a spus doctorul Chan. In timp ce barbatii par sa nu puna pret pe parerea iubitelor despre marimea penisului lor, studiile recente arata ca acest lucru este foarte important pentru femeile din secolul al XXI-lea, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, femeilor le-au fost aratate cateva imagini cu barbati, in diferite combinatii de inaltime, constructie a corpului si, desigur, lungime a penisului.

Cand li s-a cerut sa evalueze gradul de atractivitate al fiecarui barbat, marimea penisului a fost considerata cel mai important factor, potrivit studiului aparut in publicatia Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.