Potrivit oamenilor de stiinta, oamenii preistorici erau mai mici decat multe rozatoare din zilele noastre, iar singura lor sursa de hrana erau insectele si molustele.
Mai multi cercetatori din China, Statele Unite si Franta, au analizat cu atentie ramasitele unei vietati descoperite in China, in 2003, care a primit numele "Archicebus achilles" si au ajuns la concluzia ca obiectul studiului lor era unul dintre cei mai vechi stramosi ai rasei umane, care a trait pe planeta noastra in urma cu 55 de milioane de ani, in perioada eocen.

In urma studiilor, echipa internationala de cercetatori a constatat ca "Archicebus achilles" cantarea in jur de 30 de grame si avea o lungime de aproape 7 centimetri. Ele se deplasau prin salturi repetate, folosindu-se de toate cele patru membre, iar ochii lor corespund unor vietati nocturne, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.