O specie disparuta de soparle, care a trait in Asia de Sud-Est in urma cu 36-40 de milioane de ani, a primit numele Barbaturex morrisoni, in semn de omagiu adus solistului trupei The Doors, Jim Morrison.

Numele ales pentru aceste soparle, care aveau o lungime de 1,8 metri, reprezinta un omagiu adus lui Jim Morrison, care isi spunea "The Lizard King" ("Regele Soparla").

Oamenii de stiinta cred ca temperaturile din acea epoca, mai ridicate decat cele din zilele noastre, au ajutat aceste soparle sa ajunga la dimensiuni atat de mari.

Potrivit cercetatorilor, soparlele din aceasta specie disparuta concurau cu mamiferele pentru resursele de hrana.

Paleontologii de la Universitatea Iowa, al caror studiu a fost publicat in Proceedings of the Royal Society B, au analizat fosilele acestor reptile uriase si au descoperit ca ele au fost cele mai mari soparle erbivore care au trait pe Terra, scrie MEDIAFAX.

Au trait alaturi de alte mamifere erbivore si carnivore in perioada Eocen si aveau o greutate de aproximativ 27,2 kilograme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.