Tamiflu, tratamentul antiviral de baza impotriva gripei, produs de grupul elvetian Roche, nu prezinta niciun avantaj pentru pacienti daca este administrat in doza dubla, potrivit unui studiu efectuat in Asia si publicat vineri in British Medical Journal (BMJ).

Studii anterioare au aratat ca Tamiflu (numele comercial al oseltamivirului) este mai eficient in caz de aministrare rapida dupa infectare, ceea ce ar sugera faptul ca pacientii ar putea sa aiba un beneficiu din primirea unei doze mai mari.

Medici de la 13 spitale din Indonezia, Singapore, Thailanda si Vietnam au efectuat un test pe 326 de pacienti prezentand simptome grave de gripa, scrie MEDIAFAX.

Dublarea dozei nu a redus durata bolii, nu a diminuat intensitatea infectiei virale si nici nu a modificat riscul de producere a decesului in raport cu doza standard, potrivit articolului publicat in BMJ.

Nicio diferenta nu a fost semnalata in ceea ce priveste efectele secundare.

Majoritatea pacientilor testati aveau gripa sezoniera sau erau infectati cu tulpina H1N1 a pandemiei din 2009, in timp ce un numar mai mic (5,2%) era infectat cu H5N1, responsabil de aparitia gripei aviare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.