Mai multe restaurante din SUA au introdus in meniuri feluri de mancare pe baza de carne de leu, scrie businessinsider.com.

In luna aceasta, un restaurant din Florida, Taco Fusion, a scos la vanzare sandvisuri taco cu carne de leu, la pretul de 35 de dolari bucata. Un alt restaurant din statul California, Mokutanya, a vandut frigarui din carne de leu la pretul de 70 de dolari bucata. Acestea nu sunt cauze izolate.

"In total au fost 10 incidente in ultimii doi ani unde restaurantele au declarat ca adauga feluri de mancare din carne de leu dar pentru o oferta limitata", a explicat Jeffrey Flocken, reprezentat pentru International Fund for Animal Welfare (IFAW).

"De fiecare data au incercat sa faca din asta o promotie interesanta. De fiecare data, publicul s-a revoltat. Este un mod foarte periculos de a atrage atentia", a mai spus Flocken.

Americanii se pare ca nu sunt constienti de cat de rari au ajuns leii de fapt. Ii vad la televizor si in gradinile zoologice si cred ca felinele se descurca bine in salbaticie, ceea ce nu este adevarat, din moment ce in ultimele trei decenii, populatia de lei s-a redus la jumatate.

"Nu vreau sa exagerez povestea", a explicat Flocken dar acesta noteaza ca oamenii sunt ultragiati de ideea de a consuma carne de leu pentru ca este o reactie viscerala fata de ideea de a manca un animal perceput ca fiind nobil. Pana la urma nu are nicio legatura cu ideea ca sunt o specie pe cale de disparitie. Astfel, desi restaurantele sunt blamate, cei care blameaza nu vor depune eforturi pentru a ajuta "animalele nobile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.