Cel mai mare diamant-brioleta prezentat vreodata la licitatie a fost vandut cu pretul record de 11 milioane de dolari unui colectionar asiatic, la un eveniment organizat de casa Christie's marti la Hong Kong.

Aceasta brioleta - o piatra pretioasa taiata intr-o forma tridimensionala de para cu fatete geometrice - are 75,36 carate si este agatata de un lant din diamante. Desi nu a atins estimarile de 12,5 milioane de dolari, nestemata a doborat precedentul record de pret de 10,8 milioane de dolari, stabilit de o brioleta albastra din clasa "fancy deep" de 10,48 carate, vanduta anul trecut de casa Sotheby's.

Diamantul, similar cu celebrul Koh-i-Noor incrustat in coroana reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, este considerat a fi unul extrem de rar.

Piatra pretioasa din care a fost confectionata brioleta a ajuns la bijutierul american William Goldberg sub forma unui diamant brut de 160,5 carate, care a fost transformat intr-un diamant-brioleta de 75,51 carate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Gemological Institute of America (GIA), acesta este cel mai mare diamant-brioleta din lume care a fost vandut la licitatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.