Un medicament experimental a generat rezultate promitatoare contra astmului, reducand cu 87% frecventa crizelor de astm la anumiti pacienti, potrivit rezultatelor unui studiu clinic intermediar publicate marti in Statele Unite.

Daca FDA (Food and Drug Administration) va autoriza comercializarea acestui medicament denumit Dupilumab, el va putea sa ii ajute pe astmaticii care sufera de crize de intensitate moderata spre severa, care nu sunt prea bine controlate de medicamentele prezente pe piata.

Medicamentul contine un anticorp care neutralizeaza simultan proteinele (interleukin-4 si -13) asociate inflamatiilor si este fabricat de compania americana Regeneron Pharmaceuticals si de cea franceza Sanofi, scrie mediafax.

Acest medicament a atins toate obiectivele clinice precum ameliorarea si diminuarea simptomelor, ameliorarea functiilor pulmonare, dar si reducerea nevoii de a recurge la produse antiastmatice existente pe piata.

Desi studii clinice mai vaste vor trebui sa confirme rezultatele acestui studiu intermediar de faza 2, realizat pe 104 pacienti, oamenii de stiinta s-au declarat optimisti in legatura cu potentialul medicamentului Dupilumab.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.