Un jurnalist si un scriitor norvegian au stabilit joi un nou record mondial pentru cel mai lung interviu realizat vreodata, in timpul caruia au abordat subiecte diverse precum presedintii americani, jocul de sah si alte teme ceva mai personale.

Incepand de miercuri dupa-amiaza, scriitorul Hans Olav Lahlum, deosebit de vorbaret si ale carui cunostinte par nelimitate, a raspuns intrebarilor puse de jurnalistul Mads Andersen pe site-ul tabloidului VGTV.

Acest maraton jurnalistic a continuat pana joi dupa-amiaza, obiectivul fiind acela de a discuta fara intrerupere timp de 30 de ore, pentru ca noul record sa fie omologat de reprezentantii Guinness Book.

Pentru a raspunde acestei provocari, o lista lunga care a inclus multe subiecte a fost pregatita, incluzand subiecte precum presedintii americani, romane politiste, dar si politica postbelica din Franta, Germania, Marea-Britanie si tarile scandinave.

Hans Olav Lahlum, in varsta de 39 de ani, este istoric, scriitor, candidat la alegerile legislative din luna septembrie din partea unui partid de stanga, dar si un pasionat al jocului de sah, scrie MEDIAFAX.

Prestatia sa a atras admiratia unui reputat jucator norvegian de sah, Magnus Carlsen. "Sa stii cate putin din multe lucruri te face sa pari un om cultivat. Insa sa stii totul despre toate lucrurile reprezinta ceva care te face demn de cartile de istorie", a declarat, intr-un mesaj postat pe Twitter, Magnus Carlsen, primul clasat in topul celor mai buni jucatori de sah din lume.

Printre nenumaratele intrebari si raspunsuri, cei doi norvegieni au avut dreptul la pauze - cumulate - de cel mult cinci minute la fiecare ora, pentru a face dus, sa isi schimbe hainele - au trecut de la costume la pijamale - pentru a manca si pentru a-si satisface nevoile naturale.

Recordul pentru cel mai lung interviu din lume, care a durat 26 de ore, era detinut din aprilie 2012 de doi neozeelandezi - jurnalistul Tom Conroy si politicianul Tim Shadbolt.

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.