Un diamant pur incolor taiat in forma de para si care are 101,73 de carate, cel mai mare din categoria sa, a fost vandut miercuri seara cu pretul record de 26,7 milioane de dolari la o licitatie organizat la Geneva de casa Christie's.

Cumparatorul acestei nestemate, considerata a fi cel mai mare diamant pur incolor care a fost scos vreodata la licitatie, este bijutierul american Harry Winston, a carui companie a fost cumparata recent de grupul elvetian Swatch Group.

Casa de licitatii Christie's spera totusi sa obtina cel putin 30 de milioane de dolari.

Extras din mina Jwheng din Botswana, acest diamant cantarea in versiunea sa bruta 236 de carate. Bijutierul care l-a slefuit si prelucrat a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da forma actuala, de para, cu lungimea de 4,1 centimetri si latimea de 2,5 centimetri.

Acest diamant, care a reprezentat principalul lot al licitatiei organizate de casa Christie's, a fost pentru prima data pus in vanzare, iar cumparatorul va avea privilegiul de a-i alege un nume. Acesta a precizat ca numele acestui diamant va fi de acum inainte "Harry Legacy".

Diamantul a obtinut clasificarea "D" din partea Institutului american de gemologie, fapt ce atesta ca acea nestemata are cea mai buna culoare posibila. El a obtinut totodata clasificarea pentru cea mai buna transparenta si este perfect simetric, scrie MEDIAFAX.

In aceasta categorie, campionul mondial este "Cullinan I", o nestemata de 530,20 caracte, care face din bijuteriile coroanei britanice si care nu a fost niciodata pus in vanzare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.