Rasul, element caracteristic fiecarei persoane, reprezinta in acelasi timp un factor care dezvaluie personalitatea, potrivit unui studiu recent, informeaza site-ul Gentside.com.

Indiferent daca aveti un ras de "capcaun", de Mos Craciun sau cristalin, felul dumneavoastra de a va manifesta astfel veselia reprezinta un factor care va dezvaluie personalitatea. Cercetatorii au preferat in ultimele decenii sa observe micile gesturi si activitatile zilnice pentru a schita portretul personalitatii unei persoane. Daca felul in care stranutam ar putea sa ne dezvaluie caracterul, iar pozitia adoptata intr-un ascensor, sa ne defineasca statutul social, felul in care radem ar reprezenta "o fereastra" deschisa catre sufletul nostru, transmite MEDIAFAX.

Aveti un ras unic si contagios - rasul dumneavoastra este usor de recunoscut de toata lumea si ii face pe toti cei din jurul dumneavoastra sa izbucneasca in ras la randul lor. Acest tip de ras poate fi perceput ca o dorinta de a va face remarcat si ca un semn de vanitate. Totusi, daca rasul este franc si natural, veti fi considerat probabil o persoana amuzanta, sociabila si cu picioarele pe pamant.

Emiteti un "cloncanit" usor si controlat - cu mana in fata gurii, ochii care se mijesc, un tremur usor la nivelul umerilor si mici "cloncanituri", acest ras de fetita tradeaza o persoana timida sau o persoana care vrea sa para bine crescuta, respectand normele de buna crestere.

Va lansati in rasete de "capcaun" cu gura larg deschisa - daca radeti cu gura larg deschisa, scotand sunete zgomotoase si plesnindu-va cu palmele peste coapse, sunteti fara indoiala intr-un proces demonstrativ si aveti nevoie de a va face remarcat, intrucat aceasta atitudine releva o anumita dorinta de a va face ascultat si admirat.

Rasul dumneavoastra seamana cu o fluieratura - atunci cand radeti emiteti o suieratura in loc sa eliberati un ras puternic, ca si cum v-ati retine rasul in gat.

Acest fapt rezulta din obisnuinta de a fi discret si dintr-o "deformare" a universului profesional care va impune sa fiti tacut.

Citeste si:
TEST: Ce spune despre tine felul în care porți geanta
TEST: Ce spune despre tine...

Va fortati sa radeti - Sunetul si miscarea gurii sunt prezente, dar partea superioara a fetei ramane impasibila si neutra. "Acest fapt sugereaza ca rasul este o forma de obligatie, fie de politete, fie pentru a atrage atentia, fie pentru a determina publicul sa rada", afirma autorii studiului. Reprezinta totusi o stratagema utila pentru a rade in urma unor glume rasuflate facute de superiorul dumneavoastra ierarhic.

Acest studiu a fost realizat de compania britanica Lambrini, care produce mai multe sortimente de cidru cu pere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.