Un raport al Natiunilor Unite releva faptul ca la sfarsitul lui 2014 vor exista mai multe abonamente la telefoanele mobile decat locuitori ai planetei.

International Telecoms Union considera ca la inceputul lui 2014 vor exista 7 miliarde de abonamente de telefon, informeaza BBC.

In prezent sunt 6.8 miliarde de abonamente si 7.1 miliarde de oameni. Rapoartele ITU din 2013 releva faptul ca mai mult de o treime din populatia planetei se afla in prezent "online".

Comunitatea Statelor Independente, alianta tarilor din fosta Uniune Sovietica, are cea mai mare rata de abonamente pentru telefoanele mobile, 1.7 la fiecare persoana. In cealalta extrema se afla Africa, cu 63 de abonamente la 100 de locuitori.

"In fiecare zi ne apropiem de cifra in care vor fi atatatea abonamente cati oameni sunt pe Pamant", spune Brahima Sanou, directorul ITU al Biroului de Dezvoltare pentru Telecomunicatii, scrie mediafax.

Totusi, in unele tari, precum India, cresterea abonamentelor nu mai este atat de rapida.

In ce priveste mediul online, Europa are cea mai mare penetrare, cu 75 la suta din populatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.