Milioane de oameni ar putea sa renunte la vopseaua de par pe masura ce inainteaza in varsta, multumita unui remediu impotriva parului grizonant care ar putea fi disponibil in curand.

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele carora le apar fire carunte dezvolta un stres masiv oxidativ prin acumularea de peroxid de hidrogen (apa oxigenata) in foliculele de par, ceea ce duce la albirea din interior a firului, scrie mediafax.

Aceasta acumulare de peroxid de hidrogen poate fi oprita cu un tratament special, potrivit studiului, realizat la School of Life Sciences din Bradford si inclus in Jurnalul FASEB.

Cercetarea, realizata pe un grup international de 2.411 pacienti, mai arata ca tratamentul poate fi folosit si pentru cei care au pielea afectata de vitiligo, boala care cauzeaza lipsa pigmentarii.

Specialistii au descris tratamentul drept un "compus local activat prin UVB numit PC-KUS (o pseudocatalaza modificata)".

"In prezent, nu exista nicio indoiala ca pierderea subita a (...) culorii parului ii poate afecta pe indivizi in multe moduri fundamentale", a spus profesorul Karin Schallreuter, autor al studiului si specialist in vitiligo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.