Tabloul "Les pommes", de Paul Cézanne, a fost vandut cu 41,6 milioane de dolari la o licitatie organizata de casa Sotheby's, marti seara, la New York.

In cadrul aceleiasi licitatii, o pictura de Fernand Léger care a apartinut cantaretei Madonna a fost vanduta cu 7,16 milioane de dolari, in scopuri caritabile. Suma obtinuta va fi donata de artista americana organizatiilor care promoveaza si implementeaza programe educationale pentru tinerele din lumea intreaga.

Potrivit MEDIAFAX, tabloul "Les pommes", pictat in perioada 1889-1890, era una dintre principalele opere scoase la vanzare la aceasta licitatie de arta moderna si impresionista organizata de casa Sotheby's. Pictura era estimata la un pret cuprins intre 25 de milioane de dolari si 35 de milioane de dolari.

O alta opera importanta propusa in cadrul licitatiei de marti seara, tabloul "L'Amazone" de Amedeo Modigliani, un portret al baronesei Marguerite de Haase de Villers, pictat in 1909, intr-o perioada in care artistul isi cauta inca un stil propriu, a fost adjudecata cu 25,9 milioane de dolari, incadrandu-se in pronosticurile specialistilor (20 milioane dolari - 30 milioane dolari).

Tabloul "Trois femmes à la table rouge" de Fernand Léger, opera care a apartinut cantaretei Madonna, a depasit cu putin estimarile specialistilor (5 milioane dolari-7 milioane dolari).

Potrivit cantaretei americane, banii vor fi donati Fundatiei Ray of Light, care finanteaza programe educationale pentru tinerele din tarile sarace, in special din Afganistan si Pakistan.

Tabloul "Paysage à la Ciotat", de George Braque, a fost adjudecat cu 15,8 milioane de dolari (taxe incluse), incadrandu-se in estimarile specialistilor.

O sculptura din metal realizata de Pablo Picasso, "Sylvette", a fost adjudecata cu 13,6 milioane de dolari.

Licitatia de marti seara organizata de casa Sotheby's nu a reusit totusi sa starneasca euforia din 2012, cand o versiune a celebrului tablou "Tipatul" de Edvard Munch a fost vanduta cu pretul record de 119,92 milioane de dolari.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Multe opere s-au vandut marti seara sub preturile estimate, iar altele, printre care un bronz de Rodin, "Le baiser, 3e réduction", si doua tablouri celebre - "Liseuse" de Renoir si "Kystlandskap fra Hvitsten" de Munch - au ramas nevandute.

Licitatiile de primavara de la New York vor continua miercuri seara, cu evenimentul organizat de casa Christie's.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.