Tratamentul “vampir", cum este numit de oamenii de stiinta, implica extragerea unei mostre de sange de la pacient si procesarea lui intr-un aparat care extrage plasma bogata in trombocite (PRP), care apoi este injectata in scalp.

Noua cercetare a fost efectuata in randul persoanelor ce sufera de alopecia aerata, o forma de cadere a parului ce afecteaza circa 2% din populatie. Potrivit savantilor aceasta solutie stimuleaza formarea unor noi celule stem sub piele, ce ajuta parul sa creasca din nou.

Aceste tratamente sun deja folosite in cadrul procedurilor cosmetice, injectiile cu PRP fiind utilizate in cadrul terapiilor ce au ca scop reducerea efectului de imbatranire de pe fata si maini.

Studiul a fost efectuat pe 45 de pacienti ce au beneficiat de injectii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectati cu PRP, altii cu un tratament traditional pe baza de steroizi, iar altii au receptionat un tratament placebo.

Fiecare pacient a beneficiat in total de trei injectii, administrarea avand loc o data pe luna. Cresterea parului a fost analizata prin masurarea zonei in care firele noi de par au crescut pe scalpul pleşuv. Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativa a parului in zonele plesuve in comparatie cu placebo-ul si cu tratamentul cu steroizi, scrie doctorulzilei.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.