Psihanalista Susie Orbach explica de ce o figura materna puternica predispune o femeie sa fie gay.

Susie Orbach, o psihanalista Marea Britanie, a fost prima din bransa sa care a legat tulburarile alimentare de imaginea de sine. In opinia lui Susie Orbach, schimbarea de orientare sexuala este pur si simplu o alta etapa in evolutia noastra – fat, pubertate, nastere, menopauza, post-heterosexual, moarte.

”Ca teoretician al psihologiei femeilor m-a nedumerit intotdeauna cum se intampla heterosexualitatea”,
a declarat ea pentru Telegraph.

Homosexualitatea este ,,extensia fireasca pentru femei a primei figuri a iubirii, mama. Ai putea spune ca este primordial pentru fete sa fie homosexuale, tot asa cum este primordial pentru baieti sa fie heterosexuali, avand in vedere propria lor dragoste pentru mama”, spune ea.

Cu alte cuvinte, fetele sunt programate sa fie lesbiene. ,,Fetele s-au indragostit de fete la scoala. Este incontestabil prima lor experienta”, adauga ea.

Orbach ii indeamna pe parinti sa lase copiii ,,sa se bucure de apetitul lor, sa vada viata ca pe o aventura, sa fie curiosi. Si mai presus de toate sa vorbeasca”.

Aici vede un rol pentru guvern. ,,Cred ca alfabetizarea emotionala ar trebui sa fie integrata mai mult. Ar trebui ca sentimentele sa fie predate la scoala, ca parte a programei. Ar trebui sa ne punem intrebari cum ar fi: ‘Acesta este sentiment real, sau sentimentul din spatele a ceva?’”, spune ea. Este o parte esentiala a invatarii si ar trebui sa fie introdusa in scoala primara, in opinia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.