Un inel al imparatului Napoleon I (1769-1821), oferit sotiei sale Joséphine de Beauharnais, a fost vandut cu 97.900 euro la o licitatie organizata, joi, la Vienna de casa Dorotheum.

Inelul a fost achizitionat de un colectionar italian, a carui identitate nu a fost data publicitatii.

Piatra pretioasa care orneaza inelul a fost descoperita de Napoleon I in timpul expeditiei sale in Egipt, intre anii 1798 si 1799. In aceeasi expeditie a fost descoperita si celebra Piatra din Rosetta, scrie MEDIAFAX.

Recuperata din ruinele orasului antic Pelusium, din Egiptul de Jos, Napoleon I a incredintat mai intai aceasta piatra pretioasa generalului Antoine François Andréossy, colectionar de antichitati, inainte de a-i cere nestemata inapoi, pentru a o oferi sotiei sale Josephine (1763-1814).

Ulterior, Josephine a cerut ca piatra sa fie montata intr-un inel, pe care l-a daruit secretarului ei privat, contele Vincenz Brunetti, potrivit documentelor vremii.

Un "pahar personal" al imparatului Napoleon I, gravat cu litera "N" si cu o coroana imperiala, a fost vandut la aceeasi licitatie cu 6.250 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.