In noaptea de joi spre vineri, 25-26 aprilie, se va produce o eclipsa pe Luna.

Banatenii sunt printre milioanele de oameni din Asia, Africa si Europa care vor putea asista la un fenomen extraordinar, denumit "luna roz".

Fenomenul incepe la ora 21:03 (pe 25 aprilie) si se termina la ora 01:11 (pe 26 aprilie). Timp de aproape doua ore, pana la 22:54, se va afla in penumbra terestra, efectul fiind vizibil dupa ora 22 din cauza opacitatii mici a acesteia. Pentru un timp scurt, intre 22:54 și 23:21, marginea superioara a Lunii se va afla in umbra Pamantului si va parea mai intunecata decat restul discului.

"Efectul de inrosire (scadere de stralucire) fiind destul de slab nu stim daca va fi observabil cu ochiul liber sau prin instrumetele astronomice", scriu expertii de la Observatorul Astronomic pe site.

Eclipsa partiala de Luna va putea fi observata din toata tara daca cerul va fi senin. Urmatoarea eclipsa de Luna se va produce pe 19 octombrie 2013.

Potrivit space.com, singurii ghinionisti care nu vor avea parte de acest spectacol ceresc, vor fi locuitorii din Canada si SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.