Japonezul Jiroemon Kimura, considerat "decanul de varsta al omenirii", a implinit vineri varsta de 116 ani, prilej pentru autoritatile din orasului sau sa initieze un studiu stiintific despre persoanele centenare care traiesc in acea localitate, cu scopul de a descifra secretele longevitatii.

Jiroemon Kimura va celebra aceasta aniversare alaturi de familia sa, va primi vizita primarului orasului sau, Kyotango, situat in vestul Japoniei, si va primi felicitarile premierului nipon, Shinzo Abe.

Domnul Kimura este cea mai in varsta persoana din lume, indiferent de sex. Cea mai in varsta femeie din lume, Misao Okawa, este tot japoneza si a implinit varsta de 115 ani pe 5 martie.

Nascut pe 19 aprilie 1897, Jiroemon Kimura a lucrat vreme de 40 de ani pentru Posta japoneza si, dupa pensionare, s-a consacrat agriculturii, lucrand pana la varsta de 90 de ani, scrie MEDIAFAX.

Nefumator, el obisnuieste sa manance in asa fel incat stomacul sau sa se umple in proportie de patru cincimi, nu mai mult, a explicat un reprezentant al acestui oras de 60.000 de locuitori. Jiroemon Kimura consuma si alcool, insa de o maniera rezonabila. Deviza lui este urmatoarea: "sa mananci lejer si sa traiesti mult".

Aproape o suta de centenari traiesc in Kyotango, iar autoritatile nipone au lansat un studiu despre obiceiurile lor alimentare, pentru a intelege mai bine motivele aflate in spatele acestei longevitati.

"Vrem sa aflam ce mananca si in ce proportii. Vrem sa descoperim si ce cantitate de sare absorb in organism", a declarat un reprezentant al primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.