Batoane de ciocolata cu 50% mai putina grasime, care au in compozitia lor suc de fructe, au fost preparate de cercetatorii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.

Noile batoane sunt bune atat pentru starea de sanatate, cat si pentru silueta, intrucat picaturile de suc de fructe - mar, portocala si coacaze - pe care le contin inlocuiesc pana la jumatate din continutul de grasimi prezent in batoanele obisnuite de ciocolata, informeaza dailymail.co.uk.

Tehnica de preparare a acestor batoane fuctioneaza perfect cu toate tipurile de ciocolata - neagra, alba, cu lapte - si ofera produsului final o aroma fructata. Specialistii britanici au in vedere si posibilitatea de a inlocui sucul de fructe cu o solutie de apa si vitamina C, pentru a mentine gustul de ciocolata.

Tehnica de fabricatie, conceputa de cercetatorii de la Universitatea Warwick, inlocuieste untul de cacao si grasimile din lapte, folosite in batoanele obisnuite, cu sucul de fructe - un lichid alcatuit din microbule. Savantii au reusit sa obtina aceasta emulsie folosind metoda Pickering, o metoda care impiedica micile bule sa se uneasca intre ele.

In acest fel, ciocolata isi pastreaza textura catifelata, ramanand ferma dar usor de sfaramat cand utilizatorul musca din baton, topindu-se totodata foarte usor in gura, scrie MEDIAFAX.

Cercetatorii britanici spera ca metoda lor va fi preluata de industria dulciurilor pentru a introduce pe piata batoane de ciocolata cu continut scazut de grasimi si alte dulciuri asemanatoare.

O portie clasica (57 grame) de ciocolata neagra din clasa "premium" include pana la 13 grame de grasimi, reprezentand 20% din necesarul zilnic de grasimi al unei persoane, iar multe dintre aceste grasimi fac parte din clasa grasimilor saturate, considerate daunatoare pentru sanatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.