Sloppy Joe's, un restaurant cubanez celebru, care a fost vizitat in trecut de celebritati precum Clark Gable, Spencer Tracy si John Wayne, a fost redeschis in Havana, dupa 50 de ani, informeaza Reuters.

Chelneri imbracati in negru si portocaliu au servit, vineri, in ziua deschiderii, bauturi si aperitive specific cubaneze.

"Sunt foarte fericita. S-a deschis Sloppy Joe's. Nu pot sa cred. E ca si cum prezentul si trecutul se unesc", a spus Barbara, o turista americana care traieste in New York.

Potrivit MEDIAFAX, Sloppy Joe's a fost infiintat de imigrantul spaniol Jose Garcia, care a ajuns sa se imbagateasca de pe urma prohibitiei din Statele Unite ale Americii, in anii '20 - '30, cand americanii veneau in Havana pentru bautura de calitate si pentru jocuri de noroc.

Barul a fost nationalizat, impreuna cu alte afaceri infloritoare, la inceputul anilor '60, sub conducerea lui Fidel Castro, si, in cele din urma, a fost inchis in 1965.

Restaurarea barului a inceput in 2007, sub indrumarea biroului ce se ocupa de patrimoniul Havanei, inclusiv de centrul vechi al orasului, considerat "o bijuterie". Barul a fost amenajat dupa fotografii din acea perioada, puse la dispozitia autoritatilor de catre numerosi admiratori si entuziasti din Cuba si din strainatate care au vazut barul in perioada sa de glorie.

Una dintre atractiile localului este barul in sine, lung de 18 metri. Barul a fost, de altfel, prezentat si in filmul "Our Man in Havana" in 1959. Filmul il are in distributie pe Alec Guinness si a fost realizat dupa romanul omonim semnat de Graham Greene, unul din fostii patroni ai Sloppy Joe's. Cateva aspecte ale barului au fost renovate si prezentate publicului.

Noul manager al barului, Ernesto Iznaga, a declarat ca barul va prezenta in oferta sa si sandvisuri si mancare locala.

"Sunt foarte fericit. Trec pe aici in fiecare zi. Am urmarit fiecare etapa a restaurarii, caci am vrut sa vad cum va arata", a declarat José Luis Rodríguez, in varsta de 80 de ani, care, inainte de nationalizare, a fost proprietarul barului vecin cu Sloppy Joe's.

"Este exact cum era in trecut. Faianta pe care au pus-o este exact ca cea originala. Totul este la fel si chiar daca au schimbat spatiul de la intrare si au pus aer conditionat, au aceleasi bauturi si snacks-uri- lucrurile pentru care acest bar era faimos", a spus Rodriguez, care nu a mancat niciodata in acest local, deoarece preturile in valuta erau mai mari decat pensia sa in pesos.

Citeste si:
Visezi la o vacanță în Cuba? Iată patru destinații pe care nu...
Visezi la o vacanță în Cuba?...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.