Cele patru chioscuri de tip fast-food din reteaua olandeza "Manneken Pis", situate in Amsterdam si Utrecht, vor servi clientilor lor, incepand de joi, un nou tip de maioneza alaturi de cartofii prajiti, care va contine canabis.

"Am avut aceasta idee pentru ca simt in fiecare zi mirosul de canabis care emana din cafeneaua situata in fata chioscului nostru din Amsterdam", a declarat Albert van Beek, proprietarul si fondatorul retelei "Manneken Pis", care si-a luat numele dupa celebra fantana-statuie reprezentand un baietel in timp ce urineaza, devenita un simbol al orasului Bruxelles.

Cu toate acestea, clientii nu vor resimti efectele euforizante cautate in mod traditional de fumatorii de marijuana: spre deosebire de canabisul vandut in cafenele olandeze, canabisul folosit pentru maioneza nu contine THC (tetrahidrocanabinol), substanta activa responsabila cu aceste efecte, scrie MEDIAFAX.

"E doar o chestiune de gust, suntem specialisti in sosuri si vrem sa ne diversificam permanent", a declarat Albert van Beek, potrivit caruia in meniurile comercializate de chioscurile sale va fi indicat in mod clar ca marijuana folosita in maioneza nu contine THC.

Folosirea de canabis fara THC permite totodata evitarea intrarii in ilegalitate, afirma Albert van Beek, care detine trei astfel de chioscuri la Utrecht si unul la Amsterdam.

Desi sunt, tehnic, ilegale, posesia, consumul si vanzarea, in cafenele, a mai putin de cinci grame de canabis pe persoana sunt tolerate in Olanda incepand din anul 1976.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.