Barbatii care isi ajuta sotiile in gospodarie au parte de mai putin sex decat barbatii din asa-numitele casatorii “traditionale” unde activitatile de gospodarie sunt exclusiv in sarcina sotiei, spun cercetatorii din SUA si Spania intr-un studiu publicat in American Sociological Review. 

“Rezultatele arata ca genul inca organizeaza viata de zi cu zi in casatorie”, a declarat Julie Brines, profesor de sociologie.

Sociologii au declarat ca cercetarea lor a demonstrat ca sexul nu este o moneda de schimb in casatorie. Mai degraba, acesta este asociat cu tipurile de activitati pe care fiecare le face. Cuplurile casatorite au raportat o frecventa mai mare a activitatii sexuale atunci cand femeile au gatit, au facut curatenie si cumparaturi, iar barbatii s-au ocupat de gradinarit, instalatii electrice, intretinere auto si au platit facturile, relateaza medlive.ro.

“Activitatile traditional feminine” includ cumparaturile, curatenia, ingrijirea copiilor si gatitul. Potrivit studiului, sotii si sotiile au petrecut o medie de 34 de ore in fiecare saptamana cu treburile asociate in mod traditional sexului feminin si 17 ore in fiecare saptamana realizand “munci masculine”. Cercetatorii au descoperit ca femeile tind sa fie mai implicate in treburile traditional masculine, decat barbatii in cele traditional feminine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.