Femeile care isi alapteaza bebelusii cel putin sase luni beneficiaza de o scadere cu 10% a riscului de deces cauzat de orice forma de cancer si de o scadere cu 17% a riscului de deces cauzat de infarct.

Totodata, respectarea recomandarilor specialistilor pentru a avea o viata sanatoasa reduce riscul de deces cu o treime, afirma autorii aceluiasi studiu.

Cercetatorii au monitorizat 380.000 de persoane din noua tari europene, timp de peste 12 ani. Ei au descoperit astfel ca persoanele care respecta recomandarile formulate de World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research (WCRF/AICR) beneficiaza de o scadere cu 34% a riscului de a muri din cauza anumitor boli.

Aceste recomandari sunt urmatoarele: mentinerea unei greutati corporale in limite normale, practicarea de exercitii fizice, reducerea cantitatilor de alimente si bauturi care ingrasa, introducerea in alimentatie a mai multor legume si fructe, reducerea consumului de carne si de bauturi alcoolice si - in cazul mamelor - alaptarea bebelusilor vreme de cel putin sase luni, scrie MEDIAFAX.

Studiul a fost coordonat de medicul Teresa Norat de la Imperial College London.

Astfel, persoanele care au respectat recomandarile formulate de WCRF/AICR au beneficiat de o reducere cu 50% a riscului de deces cauzat de maladii respiratorii, cu 44% a riscului de deces cauzat de bolile cardiovasculare si cu 20% a riscului de deces cauzat de cancer, in comparatie cu persoanele care nu au respectat acele recomandari.

Femeile care alapteaza cel putin sase luni beneficiaza de o scadere cu 10% a riscului de deces cauzat de cancer si cu 17% a riscului de a muri din cauza unor boli cardiovasculare.

Studiul a fost coordonat de medicul Teresa Norat de la Imperial College London si a fost publicat in American Journal of Clinical Nutrition.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.