"Singuraticul George", un mascul de broasca testoasa, considerat multa vreme ultimul reprezentant al speciei sale, originar din Galapagos, a fost impaiat in Statele Unite, inainte de a reveni in arhipelagul ecuadorian.

Moartea acestui animal, petrecuta pe 24 iunie 2012, pe Insula Pinta, la varsta de 100 de ani, a generat un val de emotie in lumea intreaga, intrucat ea insemna la acea vreme disparitia definitiva a speciei "Geochelone Abigdoni", inainte ca alte exemplare sa fie descoperite in acea rezervatie naturala izolata din Oceanul Pacific, la o distanta de 1.000 de kilometri de coasta Ecuadorului.

Cadavrul sau a fost transportat cu avionul la New York, unde expertii de la Muzeul american de istorie naturala se vor ocupa de operatiunea de taxidermie, potrivit unui comunicat difuzat de PNG, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce va fi impaiat, "Singuraticul George" va reveni in arhipelagul Galapagos pentru a fi expus intr-un muzeu ce va fi construit in acelasi loc in care animalul a trait, dupa ce a fost descoperit in 1971.

"Singuraticul George" a murit din cauze naturale, dupa mai multe tentative de reproducere ramase fara rezultat, intr-un centru de crestere a testoaselor uriase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.