Milton Keynes, un oras din sudul Angliei, este pe cale sa devina prima localitate din Europa care va interzice guma de mestecat.

Masura, care se afla deocamdata doar la stadiul de proiect, reprezinta solutia "disperata" a municipalitatii pentru a elimina problema gumelor lipite pe asfalt, scrie Daily Mail, citat de realitatea.net.

Proiectul de lege a fost inaintat autoritatilor locale de catre un grup de lobby din Buckinghamshire, numit After8, care a demonstrat ca eliminarea unei singure gume de pe trotuar costa municipalitatea pana la 10 lire.

"Sa cureti aceasta mizerie este o sarcina aproape imposibila. Costa bani si timp. In plus, este foarte neplacut", a declarat purtatorul de cuvant al grupului.

Cea mai recenta statistica a serviciilor de curatenie din oras spune ca pe fiecare metru patrat de asfalt sunt lipite 220 de gume de mestecat.

Un reprezentant al Wrigley UK a afirmat ca interzicerea gumei de mestecat ar fi o masura incorecta, singura solutie fiind o mai buna educare a populatiei.

"Singura solutie viabila pe termen lung este cea de a incuraja oamenii sa arunce guma la cosurile de gunoi", a declarat oficialul producatorului de guma de mestecat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.