O gluma misogina este pe cale sa devina realitate stiintifica, cele mai noi cercetari aratand ca femeia are un creier mai mic decat barbatul.

Creierul feminin este cu 8% mai redus in dimensiuni decat creierul masculin.

In ciuda acestui fapt, creierul femeii foloseste mai putina energie si mai putine celule nervoase pentru a obtine aceleasi rezultate, sau chiar un rezultat mai bun.

Barbatii au mai multi neuroni (masa creierului fiind mai mare), dar in cauzl femeilor exista mai multe legaturi intre neuroni ceea ce inseamna ca acestea sunt in stare sa gandeasca mai repede.

Cercetarile au avut loc la Universitatea California, unde o echipa de neurocercetatori colaborand cu mai multi colegi din Madrid au vrut sa raspunda la intrebarea: de ce femeile sunt la fel de destepte precum barbatii, masa creierul este mai mic?

"Cercetarile arata ca in cazul femeilor, cu cat este mai mic hippocampusul, cu atat lucreaza mai eficient. Marimea unei structuri nu reflecta performanta sa. Marimea mai mica induce o adunare mai bogata a celulelor nervoase si mai multe legaturi active intre ele, ceea ce inseamna ca lucreaza mai eficient", a explicat profesorul Robbins., citat de dailymail.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.