Administrarea zilnica a unei pastile cu ulei de peste poate reduce riscul de cancer al pielii, acizii grasi Omega 3 continuti de acest supliment injumatatind efectele negative pe care le au razele ultraviolete asupra sistemului imunitar.

Potrivit autorilor acestui studiu, cercetatorii de la Universitatea din Manchester, acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste fortifica sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva cancerului de piele si infectiilor.

Aceasta este pentru prima data cand efectul protector al acizilor Omega 3 - care se gasesc in mod obisnuit in peste gras si plante oleaginoase - a fost demonstrat ca functionand in cazul oamenilor, scrie mediafax.

Autorii studiului, publicat in The American Journal of Clinical Nutrition, spun ca, desi modificarile in organism, in cazul unei persoane care ia zilnic pastile cu ulei de peste, sunt mici, pe termen lung sunt foarte importante in ceea ce priveste prevenirea cancerului de piele si a infectiilor.

Uleiul de peste este benefic si in prevenirea altor maladii, precum bolile cardiovasculare.

Numai in Marea Britanie, in 2010, s-au inregistrat 100.000 de cazuri de cancer de piele non-melanom, fiind un tip de cancer extrem de intalnit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.