Expertii in sanatate sunt de parere ca barba apara impotriva efectelor nocive ale soarelui.

Cercetatorii au descoperit ca partile fetei acoperite de barba sau de mustata sunt cu o treime mai putin expuse la efectele nocive ale razelor ultraviolete, in comparatie cu partile neacoperite.

De asemenea, barba poate preveni accesele de astm. Astfel, barbatii care sufera de astm provocat de praf sau polen ar putea avea mai putine crize datorita parului facial, mai ales al mustatii, care opreste alergenii sa fie inhalati si sa ajunga astfel in plamani.

Putini sunt aceia care stiu ca parul facial incetineste procesul de imbatranire. Barba opreste deshidratarea si protejeaza pielea de vant, unul dintre agentii care usuca si distrug bariera de protectie a pielii, potrivit mediafax.

Mai mult decat atat, o barba deasa, care se intinde si sub barbie, il protejeaza pe posesor de raceli. "Parul este un bun izolator, care pastreaza caldura, actionand ca o bariera de protectie impotriva frigului", spune medicul Carol Walker.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.