aponeza Misao Okawa a primit titlul de cea mai batrana femeie din lume din partea Guinness Book, aceasta urmand sa implineasca 115 ani pe 5 martie.

Fiica unui negustor de chimonouri, Okawa, care traieste in Osaka, s-a nascut pe 5 martie 1898. Ea s-a casatorit in 1919 si a avut trei copii, doi dintre acestia fiind inca in viata si nonagenari. Cea mai in varsta femeie din lume are patru nepoti si sase stranepoti.

De-a lungul vietii, femeia a cunoscut patru imparati ai Japoniei si nu a suferit de nicio boala grava, cu exceptia unei fracturi la un picior, la varsta de 102 ani, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantii Guinness Book i-au inmanat certificatul care atesta ca este cea mai batrana femeie din lume dupa ce cea care detinea anterior titlul, o americanca, a murit, la varsta de 115 ani.

In prezent, cel mai in varsta barbat din lume este un japonez, Jiroemon Kimura, de 115 ani, locuitor al fostei capitale imperiale Kyoto. Nascut pe 19 aprilie 1897, el este si cel mai batran om din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.