Un nou studiu a demonstrat ca dezechilibrele florei bacteriene din vagin pot fi provocate de contactele sexuale repetate cu acelasi partener.

Femeiel care au participat la studiu au fost tratate pentru infectii bacteriale. Acestea au prezentat o un risc de doua ori mai mare de a recidiva daca aveau acelasi partener sexual, decat cele care aveau un partener nou sau care practicau abstinenta.

Antibioticele pot vindeca infectiile in 80% din cazuri. Pentru 50% din femei, simptomele se intorc dupa tratament, dupa 3-12 luni.

Vaginoza bacteriala se manifesta printr-o scadere a bacteriilor "bune" (lactobacili) si o majorare a bacteriilor "rele" (anaerobe). Cercetatorii sunt de parere ca aceasta conditie se poate "raspandi", trecand de la partenera la partener.

O alta posibilitate este ca relatiile sexuale cu acelasi partener previn intr-un fel revenirea bacteriilor bune, scrie livescience.com.

Citeste si Vaginoza bacteriana, sau cum sa-ti dai flora microbiana peste cap


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.