Top 10 filme de dragoste de pe Netflix. Evident, un astfel de clasament este subiectiv, preferințele fiecăruia dintre noi fiind diferite. Însă au ceva în comun: multe scene romantice, care te fac să te pierzi noțiunea timpului, în fața micului ecran.

Am încercat să facem un top 10 filme de dragoste de pe Netflix ținând cont de faptul că aceste producții pot fi de mai multe feluri: comedii romantice, drame, filme de dragoste lansate recent, apreciate de critici etc. Altfel spus, și un thriller poate fi considerat de dragoste, dacă povestea personajelor are accente romantice. Până la urmă, privitorul decide, nu?

Iată, deci, un top 10 filme de dragoste de pe Netflix pe care să le incluzi și în lista ta:

1. To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

Tradus în română ”Tuturor băieților pe care i-am iubit”, filmul poate fi soluția pentru o seară de relaxare pentru oricine, deși este considerat pentru adolescenți. To All the Boys I’ve Loved Before spune povestea unei fete pe nume Lara Jean, care scrie câte o scrisoare fiecărui băiat de care a fost îndrăgostită, dar nu le expediază niciodată, ci le ascunde într-o cutie. După ani întregi, scrisorile ajung cumva la destinatari, iar de aici urmează o poveste interesantă, care merită văzută.

În includem în top 10 filme de dragoste de pe Netflix, cu mențiunea că ordinea aleasă este aleatorie.

2. The Dig (Situl)

Bazat pe o carte scrisă de John Preston, filmul The Dig, ecranizat în anul 2021, este ecranizat după o întâmplare reală. Este un film ce ar putea fi considerat plictisitor de mulți cinefili, dar care are o superbă poveste, dacă ai răbdare să o descoperi. O văduvă înstărită angajează un arheolog să facă săpături pe pământul ei în locul unde ea bănuiește că ar putea fi relicve arheologice. Intuiția femeii ((Carrey Mulligan) se dovedește adevărată, iar de aici ia naștere o poveste frumoasă și emoționantă. Filmul nu este de dragoste în sensul clasic, fiind considerat mai degrabă de artă, dar merită văzut atât prin prisma pesonajelor, cât și a întâmplărilor care conturează o parte importantă din istoria Angliei.

Citeste si:
Cele mai romantice filme de dragoste 2022
Cele mai romantice filme de...

3. The last letter from your lover

O ziaristă pe nume Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare ce datează din anul 1960. În scrisoarea ce pare că nu a fost trimisă niciodată, un bărbat îi cere iubitei lui să își părăsească sotul și să fugă împreună în New York, pentru a începe o nouă viață.

Intrigată de această scrisoare, Ellie vede în ea posibilitatea a face un subiect bun pentru publicația la care lucrează și vrea să afle mai multe despre cel care a scris-o. Descoprirea ei este cu adevărat interesantă și neașteptată.

4. When we first met (Când ne-am cunoscut)

Noah Ashby petrece o noapte perfectă cu fata visurilor sale și se îndrăgostește iremediabil de ea, dar a doua zi aceasta se comporrtă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat între ei. Noah își petrece următorii trei ani din viață întrebându-se unde a greșit și ce a determinat-o pe Avery să aibă acest comportament.

Citeste si:
Ce părere are Dana Budeanu despre nunta lui George Simion: „Să vină...
Ce părere are Dana Budeanu...

Trimis de o cabină foto magică înapoi în timp, Noah retrăiește la nesfârșit seara în care a întâlnit-o pe Avery, pentru a înțelege ce nu a funcționat între ei și a încerca s-o facă să se îndrăgostească de el.

5. Always be my maybe (Poate pentru totdeauna)

Doi foști iubiți din liceu, Sasha și Marcus, se despart și nu se mai văd timp de peste 15 ani. Întâlnirea dintre ei se petrece neașteptat și vine la pachet cu un cumul de sentimente pe care amândoi le credeau uitate. Totuși, nu mai sunt adolescenții din liceu, iar o nouă relație între ei se dovedește plină de provocări, dat fiind faptul că fiecare are acum interese distincte. Vor reuși doi oameni care nu mai au nimic în comun să supraviețuiască sub același acoperis? ”Always be my maybe” are un loc binemeritat în Top 10 filme de dragoste de pe Netflix deoarece spune povestea unui cuplu care, deși format din oameni imperfecți, pare să demonstreze că iubirea nu moare niciodată.

Citeste si:
”Squid Game” revine cu sezonul 2. Netflix a făcut primul anunț oficial
„Squid Game” revine cu...

6. Eat pray love (Mănâncă, roaga-te, iubește)

Liz Gilbert se află într-un moment greu din viața sa, după ce tocmai a divorțat și decide să își ia un an de pauză pentru a se regăsi. Călătorește prin locuri minunate, se bucură de lucrurile simple și ajunge să își caute pacea interioară în Bali, după ce fusese cu același scop în Italia sau în India.

Bazat pe o poveste adevărată, filmul Eat pray love este un clasic ce trebuie văzut de orice romantic și nu numai. Unde mai pui că cea care dă viață personajului principal este Julia Roberts, care, prin talentul său remarcabil, reușește să ne poarte într-o călătorie plină de cunoaștere, profunzime și iubire.

7. Silver lining playbook

Un film cu Bradley Cooper, Jennifer Lawrence și Robert De Niro (în rol secundar) care te va ține cu ochii lipiți de ecran pe toată durata lui. O producție care merită din plină un loc în Top 10 filme de dragoste de pe Netflix și care ne trece printr-un carusel de sentimente, de la milă la dragoste, de la revoltă la acceptare. Totodată, „Silver lining playbook” ne ”vorbește” deschis despre depresie, despre norme sociale și despre inadaptați, făcându-ne să înțelegem că normalitatea are multe laturi de care nu ne dăm seama.

Citeste si:
YouTube va difuza gratuit seriale întregi și filme
YouTube va difuza gratuit...

8. The theory of everything (Teoria întregului)

Un film emblematic, despre viața lui Stephen Hawking și relația cu soția sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii degenerative (scleroză laterală amiotrofică) ce l-a paralizat. La scurt timp după s-au logodit, în 1964, cei doi aveau să afle de la medici un diagnostic dur: Hawking avea o boală incurabilă și mai avea de trăit 2-3 ani. Pentru acest rol, actorul Eddie Redmayne a primit primul Oscar din carieră. Încă un motiv să nu ratați acest film de dragoste, cunoaștere, fidelitate și compasiune.

9. Anna Karenina (2012)

Un film care se îndepărtează mult de Anna Karenina lui Lev Tolstoi și care te poate ameți, pe alocuri. Keira Knightley portretizează o Anna superbă, dar confuză și greu de înțeles. Dragostea rămâne în centrul acestei ecranizări, pe care o puteți urmări pe Netflix.

10. Sweet November (2001)

Din top 10 filme de dragoste de pe Netflix nu putea lipsi clasicul Sweet November. Keanu Reeves, un bărbat obsedat de muncă și greu de impresionat se îndrăgostește nebunește de Charlize Theron, o tânără pentru care planurile nu au valoare și care își trăiește viața la maximum, bucurându-se de fiecare clipă. Relația lor începe cu un pact clar - trebuie să dureze doar o lună, timp în care fiecare va trebui să învețe ceva de la celălalt - și se termină... tulburător. Nu vă spunem mai multe, pentru a vă strica plăcerea de a vedea acest film emblematic, plin de iubire (unii l-ar putea considera siropos) și cu o coloană sonoră superbă.

De urmărit cu o cutie mare de servețele alături.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.