Netflix a recepționat o plângere pentru serialul „Emily în Paris” din partea Ministrului Culturii al Ucrainei. Oficialul susține că ecranizarea jignește o națiune întreagă prin intermediul personajului ucrainean Petra care jefuiește magazinele din capitala franceză.

Ucraina a depus o plângere pentru serialul „Emily în Paris”

„Emily în Paris” este cel mai nou și discutat serial difuzat de Netflix. Serialul l-a indignat pe ministrul culturii din Ucraina, care a și depus o plângere. Oleksandr Tkachenko, ministrul culturii din Ucraina, a trimis o plângere din cauza personajului episodic Petra, o tânără care fură haine din magazinele din Paris.

„Este o insultă la imaginea țării! Este inacceptabilă și jignitoare!” – a afirmat ministrul.

O situație similiară a avut și România, când în anul 2018, Simona Halep a fost ironizată de revista Charlie Hebdo printr-o caricatură după ce a câștigat Roland Garros-ul. Jurnaliștii francezi au făcut publică o caricatură cu tenismena româncă în care ducea trofeul la fier vechi.

Și Republica Moldova are motive să denunțe serialul

Acesta însă nu este primul caz în care serialul „Emily în Paris” este criticat. Primul sezon difuzat de Netflix a fost „taxat” și în Franța, deoarece ironizau faptul că francezii sunt nepoliticoși și infideli.

Totodată și Republica Moldova are motive să depună o plângere pentru serialul Netflix. La debutul acestuia, modelul basarabean, Alexandrina Țurcan, a defilat goală pușcă pe un pod din Paris în văzul lumii.

Dacă femeile din ecranizarea „Emily in Paris” nu se plâng de imaginea lor, atunci bărbații au replică. Lucas Bravo, actorul pe îl interpretează pe Gabriel, bucătarul care vrea să o cucerească pe Emily, s-a plâns că este prea frumos și că oamenii nu știu ce înseamnă să arăți atât de bine.

Citeste si:
Simona Halep, primul mesaj după revenirea în România: „Adevărul a...
Simona Halep, primul mesaj...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.