Etapa de selecţie a piesei României la Eurovision debutează luni, cântăreaţa Roxen urmând să înregistreze, în perioada următoare, mai multe piese.

Variantele DEMO vor fi transmise juriului, care va alege melodia câştigătoare. Roxen este artista aleasă încă de anul trecut să reprezinte România la ediţia cu numărul 65 a Eurovision Song Contest şi va merge la Rotterdam cu o nouă piesă, care va fi aflată la sfârşitul etapei naţionale.

„Sloganul Eurovision chiar cred că se potriveşte perfect întregului context: #ealtceva. Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision. Indiferent care va fi, sper să vă placă şi să vă bucure", mărturiseşte Roxen, citată în comunicatul TVR.

Ediţia de anul trecut a concursului a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. TVR, în acord cu partenerul său Global Records, a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediţia din 2021, odată cu reluarea evenimentului.

„Concursul Eurovision va fi probabil primul eveniment muzical al planetei, după un an în care industria muzicală a suferit, iar muzica live pe scene a tăcut. Muzicieni din 41 de ţări vor fi la Rotterdam mai uniţi ca niciodată şi mai dornici decât oricând să demonstreze ce forţă miraculoasă şi vindecătoare poate avea muzica", declară Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de ţări. Atât semifinalele, cât şi finala vor fi transmise live pe TVR.

Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006), menționează Agerpres.

Citeste si:
VIDEO Roxen, declarație șocantă: „Simt că sunt băiat în corp de fată”
VIDEO Roxen, reprezentanta...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Februarie 2021 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.