Firmele de IT din Romania au demarat actiuni de atragere a viitorilor angajati inca din liceu, in conditiile in care acest domeniu are nevoie de mai multi specialisti decat sunt in mod normal pe piata, industria fiind disperata sa gaseasca tineri talentati.

Directorul general al firmei Brinel, Marcel Borodi, a declarat, marti, la Cluj-Napoca, ca primul pas este constientizarea liceenilor ca domeniul IT este unul atragator care ofera locuri de munca bune, iar pasul urmator este atragerea liceenilor in firme, sa li se arate ce se intampla in realitate.

„Se coboara la nivel de liceu atragerea copiilor inspre tehnologie. Din cauza crizei de resurse si faptului ca domeniul IT are nevoie de mai multi specialisti decat sunt in mod normal pe piata, se incearca o atragere a tinerilor spre aceasta specializare, inca de pe bancile liceelor. Industria este disperata sa gaseasca tineri talentati si totul se bazeaza pe competente. Si atunci am incercat sa ducem aceasta nevoie spre ei, sa constientizeze ca in IT este nevoie de ei si ca, daca isi dezvolta competente in IT, vor fi automat angajati. Primul pas este constientizarea lor ca IT-ul este atragator, le ofera un loc de munca bun in Romania. Pasul doi este atragerea liceenilor in firme, sa li se arate ce se intampla in realitate la viitorul loc de munca. Aceste initiative au fost demarate deja de mai multe companii de IT din Cluj-Napoca.(...) Ii indemn pe liceeni sa se indrepte spre domeniul IT daca au pasiune, pentru ca isi vor gasi locuri de munca si peste 50 de ani”, a declarat Borodi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, cu aceasta initiativa se extinde aria de acoperire, de cautare a viitorilor angajati. Acesta a precizat ca universitatile de profil care pregatesc specialisti in IT au majorat numarul de locuri pentru studenti, dar numarul candidatilor nu este cu mult mai mare.

„Daca maine ar fi 10.000 de locuri la o facultate de calculatoare n-ar veni 10.000 de candidati valizi, pentru ca este un domeniu in care trebuie sa investeasca timp, sa aiba competente pe care sa cladeasca”, a explicat Marcel Borodi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.