Pentru a deveni un antreprenor de succes este esențial să-ți descoperi punctele forte și să investești timp, răbdare și resurse pentru a le valorifica. În timp ce unele abilități sunt prezente încă de la naștere, altele pot fi dezvoltate, fiind important ca această etapă de învățare să înceapă încă de pe băncile școli. Așadar, care sunt calitățile unui antreprenor de succes?

1. Mentalitatea de învingător

Antreprenorii talentați și capabili sunt cei care au o mentalitate de învingător, iar un prim pas pentru dobândirea acesteia este alegerea unui cămin unde să existe acces la educație de înaltă calitate. Un astfel de campus este West Gate Studios, gândit de antreprenorul Liviu Tudor, un cămin ce îndeplinește toate standardele europene. West Gate Studios îți oferă posibilitatea de a studia în condiții optime, având o cazare excelentă, facilități de ultimă generație, spații de relaxare și multe alte beneficii. De asemenea, în funcție de domeniul în care vrei să activezi, poți obține internshipuri în cadrul companiilor multinaționale care își au sediul în apropierea căminului. În plus, dacă îți dorești, te poți implica în managementul căminului și poți învăța să gestionezi încă din școală anumite resurse.

2. Viziunea

După ce ai început să lucrezi la dezvoltarea mentalității de învingător caută să înțelegi ce înseamnă un business sustenabil al viitorului. Prin cunoașterea unor astfel de exemple, vei putea observa care sunt conceptele sănătoase și le vei putea aplica în viitor. Un astfel de business este YUNITY Park, un concept nou de real estate, care va reașeza, într-un spațiu unic, facilități noi pentru tendințele de lucru și de viață urbană ale viitorului. Proiectul este prevăzut să fie finalizat în primele trei luni din 2023, cu o investiție totală de 50 de milioane de euro. Mai mult, YUNITY Park este proiectat ca un campus dezvoltat în extensia biroului, care oferă suportul urban pentru experiențe adaptate stilului de viață al oamenilor, atât pentru timpul petrecut la birou, cât și cel personal sau social.

Citeste si:
Ținute office pentru antreprenoare: 4 recomandări utile
Ținute office pentru...

3. Lider, nu doar manager

Dacă vrei să fii un antreprenor de succes, este vital să înveți să fii nu doar un manager, ci și un lider excelent. Un manager modern se concentrează pe nevoile și aspirațiile angajaților și pune accentul pe conceptul de people centricity, încurajând dezvoltarea personală și profesională a angajaților. Mai mult, acesta are capacitatea de a observa nevoile subalternilor și încearcă să le ofere toate condițiile pentru a progresa. Așadar, pentru a fi un antreprenor de succes este esențial să te adaptezi continuu și să găsești soluții inovatoare. Un astfel de exemplu este fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor, care a inițiat IMMUNE Building Standard™, o certificare ce cuprinde 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitecturale și operaționale. Certificarea IMMUNE™ are ca scop crearea unor spații ce încurajează productivitatea, unde angajații își pot desfășura, în condiții de siguranță sporită, activitățile zilnice, atât în timpul pandemiei cât și după aceasta. Potrivit experților, într-o lume post pandemie, bunăstarea și sustenabilitatea vor reprezenta preocupări generale. Drept urmare, dezvoltarea IMMUNE™ are ca scop buna gestionare, pe termen lung, a potențialelor amenințări de tip patogen, protejarea rezidenților clădirilor de birouri și susținerea excelenței în mediul de business.

Citeste si:
Protest în școala unde predă Amalia Bellantoni. Părinții nu o vor...
Protest în școala unde predă...

În plus, lucrează încă de pe băncile școlii la ceea ce înseamnă comunicare și învață să observi fiecare persoană. O asemenea atitudine te va ajuta să construiești o echipă unită și productivă, condusă de un antreprenor de succes.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.