Iată-ne că am ajuns, din nou, în situația în care avem a povesti despre pachetul pentru școală. O provocare pentru părinți care, deseori, cedează în fața simplului, atât de sărac în nutrienți, sendviș cu salam, cașcaval și cam atât.

Specialistul nutriționist Wasim Nazer propune, astăzi, o lista cu 5 idei sănătoase pe care să le pui copilului în pachetul pentru școală.

Un studiu realizat în perioada 25 august – 5 septembrie arată că 65% dintre copiii cu vârsta de până în 14 ani consumă zilnic dulciuri, unii chiar de 2-3 ori pe zi (în timp ce recomandarea nutriționiștilor este de 1-2 ori pe săptămână). De asemenea, 43% dintre părinți au declarat că micuții beau sucuri carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des. 52% dintre părinți le dau copiilor chipsuri, sticksuri și 49% le dau produse semipreparate de tipul mezelurilor sau crenvurștilor. În același timp, 3 din 10 părinți spun că micuții nu consumă zilnic fructe proaspete.

„Primul aspect de care trebuie să ținem cont atunci când pregătim pachetul pentru școală este ca acesta să fie lipsit de zahăr, E-uri sau aditivi. Desigur, nu uităm că alegerile alimentare trebuie să fie hrănitoare, să conțină proteine, carbohidrați, vitamine și minerale în rapoartele corecte. Și, deși puțini suntem cei care ne gândim la acest aspect, alegerile alimentare trebuie să fie variate pentru că altminteri copilul se va plictisi.”, explică nutriționistul.

La capitolul idei, specialistul în nutriție vine cu următoarele propuneri:

Sticks-uri de legume. Într-o caserolă, pune-i bucățele de morcov, ardei, ridichi, alături de câteva cubulețe din brânza preferată. Mai poți prepara chips-uri sănătoase din legume la cuptor.
Bastonașe din cașcaval, brânză emmentaler, combinate cu crackeri din făină integrală și semințe, legume sau chiar fructe.
Un iaurt de băut sau un kefir, alături de câteva rondele de orez expandat, eventual unse cu unt de arahide și lipite, ca un sendviș.
Brioșe sărate. Poți să le faci într-o varietate de combinații: cu legume date prin răzătoare (morcov, ardei gras, dovlecel), cu brânză (cheddar, feta, telemea) sau cașcaval, cu ouă, șuncă, măsline, roșii uscate.
Sendviș sănătos cu pui la grătar, salată verde, castraveți și ardei gras. Sau avocado pasat, ton, măsline și o frunză de salată verde. Alte idei de sendviș: pâine integrală, feliuțe de carne de vită preparate la cuptor, cu ardei copt sau feliuțe de castraveți murați. Mai poți face sendviș cu ou fiert, cremă de brânză și măsline, ori cu dovlecel la grătar și brânză de capră. Citeste mai mult aici

Citeste si:
Descoperă buchetele de flori la mare căutare pentru începutul...
Bătaie pe flori în prima zi...

Despre autor:

Bianca Gheorghiu
 Bianca Gheorghiu crede că un om informat este un om puternic. Prin scrierile sale, ea își propune să ofere cititorilor informațiile de care au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii și pentru a trăi o viață mai frumoasă și mai împlinită.
În prezent, lucreaza ca Digital Marketing Manager la Internet Corp, unul din cei mai mari publisheri online, cu 8 site-uri proprii în portofoliu (printre care Kudika.ro, Garbo.ro, Wall-Street.ro, Start-Up.ro, 9am.ro) și peste 35 de site-uri în regia de vânzări.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2024 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.